Kansen voor Arash bij Strukton

"Geweldig dat ik hier de broodnodige praktijkervaring op kan doen.”

Businesscase
Kansen voor Arash!

Hij komt uit Iran, maar woont sinds 6 jaar in Nederland. Arash Mahdavian was in Iran een  ‘surveying engineer’. Vrij vertaald is dat een landmeter, maar dan een stap hoger. In Iran was hij beroepsmatig dan ook betrokken bij de nodige infrastructurele projecten, óók bij de bruggenbouw. “Ik deed mijn werk altijd met veel plezier en wil ook in Nederland aan de slag”, vertelt Arash. “Mijn Iraanse diploma is in Nederland echter niet geldig. Daarom ga ik nu opnieuw naar school.”

Inmiddels is Arash in zijn derde schooljaar aanbeland. Gedurende het eerste jaar zat hij deeltijd in de schoolbanken. “Dat was ook wel nodig om de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen”, aldus Arash. Nu volgt hij een duale opleiding: twee dagen per week gaat hij naar school, op de andere dagen werkt hij bij team Ontwerp van bouwer Strukton. Een uitgelezen kans, want niet alleen doet hij hier de nodige werkervaring op, maar leert hij ook om te gaan met computerprogramma’s zoals autocad.

Arash is helemaal in z’n nopjes met zijn werkervaringsplek bij Strukton. “De programma’s die ik hier leer gebruiken, zijn heel anders dan de programma’s die we in Iran gebruikten. Geweldig dat ik hier de broodnodige praktijkervaring op kan doen.” Het uiteindelijke doel van Arash is duidelijk: “Ik wil werken, een vaste baan vinden. Zodat ik zelfstandig en onafhankelijk ben. Ik wil gewoon belasting betalen en mijn steentje bijdragen”. 

terug naar overzicht