AanBouw MVO partner Pur Sang

AanBouw MVO partner

AanBouw heeft inmiddels honderden mensen (met een afstand tot de arbeidsmarkt) aan een vast dienstverband geholpen

 
Geïnspireerd door dit verhaal en wilt u meer weten? Neem contact met ons op

Businesscase
A2 school

Een maatwerkopleiding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De opleiding is gebaseerd op het principe leermeester-gazel. Dat wil zeggen dat de leerlingen naast theorielessen in de dagelijkse praktijk begeleid werden door ervaren werknemers.

succesverhalen

.

Van leerling tot vast contract!

Marvin en Pedro zijn beide als leerling gestart in een leerwerktraject bij de A2-school.

Ralf Blom, Projectleider: “Beide heren hebben zich snel aangepast aan hun werkomgeving en na het eerste succesvolle jaar heb ik met hen afgesproken dat ze mochten starten in een SPG-traject (Samenwerkingsverband Praktijkopleidingen Grond-, weg- en waterbouw) vanuit Rasenberg Wegenbouw zelf”. 

Sneller dan de gemiddelde leerling hebben zowel Pedro als Marvin het traject tot niveau 3 volbracht met een diploma. En dat is niet alles. Ze zijn inmiddels vaste medewerkers van Rasenberg Wegenbouw die helemaal opgenomen zijn binnen Avenue2, maar ook in de deelbedrijven waar ze voor werken.

Ralf: “Ze kennen hun vak en leren nog iedere dag bij. Ik denk dat beide heren een mooie toekomst tegemoet gaan.”
 

Grote motivatie om te werken loont!

Mory Dore is 27 jaar en geboren in Ivoorkust. In 2002 is Mory naar Nederland gekomen.

Na een succesvolle inburgering heeft Mory diverse tijdelijke banen gehad van productiemedewerker tot stukadoor. Helaas bleek het steeds moeilijk om werk te vinden en bleef Mory geruime tijd werkeloos.

Vanwege zijn grote motivatie om te werken en de hulp van Ampliar/Aanbouw is Mory na bijscholing van onder andere een VCA diploma, gestart als assistent medewerker bij diverse infra 'Social Return projecten'. In de A2 tunnel bij Avenue2 verrichtte hij assisterende werkzaamheden bij het VTTI (verkeers- en tunneltechnische installaties).

terug naar overzicht