Sophianum en Podium24 blijken een uitstekend team!

Net als veel andere scholen is ook Scholengemeenschap Sophianum in Gulpen geregeld op zoek naar nieuwe collega’s. Het moment waarop Podium24 wordt gebeld!

Van links naar rechts; Fred, Bart, Alex, Saskia (allen Sophianum) en Germaine (Podium24)

Op dit moment werken er maar liefst 3 collega’s die via Podium24 bij Sophianum zijn gestart. Deze week worden weer twee nieuwe kandidaten voorgesteld. Bart Troisfontaine, Hoofdconciërge van Sophianum; “Podium24 weet welk type persoon goed in ons team past en zoekt daar gericht op. Dat maakt dat we eigenlijk nog nooit een mismatch hebben gehad.”

Alex bijvoorbeeld, die lange tijd als eindcontroller bij een producent van warmtewisselaars werkte. Toen zijn contract niet verlengd werd, nam hij zelf contact op met Podium24. Hij had al eens eerder een baan gevonden via Podium24 en wilde graag zo snel mogelijk weer aan de slag. Leuk weetje; Alex is ooit begonnen aan de lerarenopleiding, dus een schoolomgeving als werkplek sprak hem meteen aan. Binnen een week kon hij op gesprek bij Sophianum en inmiddels is hij een vertrouwde kracht binnen het conciërgeteam.

Ook Saskia werkt met veel plezier bij Sophianum. Saskia heeft maar liefst 20 jaar in het buitenland gewoond. Ze werkte daar bij een cateringbedrijf. Toen ze terug naar Nederland kwam, had ze moeite om een nieuwe baan te vinden. Via Podium24 kon ze aan de slag bij een andere school als receptioniste, maar na twee tijdelijke contracten werd ze daar boventallig verklaard. Germaine van Podium24 stelde haar diezelfde week nog voor bij Sophianum en het klikte meteen. Het resultaat; een contract voor onbepaalde tijd als receptioniste! Ze vindt het heerlijk om met jeugd te werken en zit er helemaal op haar plek.

Over Fred hebben we al eens eerder geschreven! Bijna 30 jaar werkte hij als onderhoudsmonteur bij DSM. Door een reorganisatie werd hij helaas werkeloos en zo kwam hij in contact met Podium24. “Via Podium24 kon ik toen aan de slag als conciërge bij diverse scholen onder het LVO. Vanaf 2021 kwam een fulltime plek vrij bij Sophianum en sindsdien versterk ik het conciërgeteam hier fulltime. Onlangs zijn we gestart met een flinke verbouwing, waar veel extra werk bij komt kijken. Het bevalt me uitstekend hier, ik vind de afwisseling heerlijk. Iedere dag is anders”, aldus Fred.

“Ik spreek de collega’s geregeld en krijg vaak terug dat het een hele fijne werksfeer is bij Sophianum”, aldus Germaine Duizings, Recruiter van Podium24. “Het voelt als een hecht team hier, collegiaal en iedereen is gelijk. Het is fijn te zien hoe onze kandidaten goed op hun plek zitten. Een hele fijne samenwerking!”

terug naar overzicht