Maastrichtse FFP2 Mondkapproducent Sion Biotext goed voor lokale werkgelegenheid

ProfCore en Podium24 voorzien in toenemende personeelsvraag

Maastricht is met de komst van Sion Biotext een vooraanstaande mondkapproducent rijker. Met additionele productielijnen in aankomst zal de productie van het bedrijf de komende maanden ook nog eens enorm gaan stijgen. Het bedrijf is opgericht tijdens de eerste coronagolf vorig jaar en is één van de slechts 4 bedrijven in Nederland die FFP2-gecertificeerde mondmaskers mag produceren. ProfCore Outsourcing (hoofdkantoor in Geleen) zorgt er vanaf productiedag 1 voor dat Sion Biotext over voldoende gekwalificeerd personeel beschikt en in de zoektocht naar meer geschikte kandidaten is recent de samenwerking met Podium24 opgezocht. Met succes.

Vlak voor de eerste coronagolf begin vorig jaar, toen er een tekort aan medische mondmaskers was, vroeg de oprichter van Sion Biotext zich hardop af waarom ‘we’ deze in Nederland niet zelf produceerden in plaats van te importeren. Joost Postmes, CEO van Sion Biotext, nam contact op met de overheid en die juichte het initiatief toe. Binnen twee maanden tijd is een oude productielocatie in Maastricht opgeknapt en voorzien van een cleanroom. De productie kon van start.

“Inmiddels werken er via ProfCore onder eigen leiding en toezicht 55 mensen op de productielocatie en dat worden er de komende tijd alleen maar meer”, vertelt Armand Quaring, Manager Outsourcing bij ProfCore. ProfCore helpt al meer dan 35 jaar bedrijven in de procesindustrie en logistiek vooruit met uiteenlopende diensten op het gebied van outsourcing en detachering.“De geproduceerde maskers van Sion Biotext beschermen medisch en zorgpersoneel tegen het coronavirus en worden in tal van Nederlandse ziekenhuizen gebruikt. Door de lokale productie hoeven de maskers dus niet meer uit China te worden geïmporteerd. Niet alleen duurzaam, maar ook heel goed voor de regionale werkgelegenheid. Met de geplande uitbreiding blijft die vraag naar nieuwe medewerkers alleen maar stijgen.”

Truus Rutjens, projectleider van Podium24; “Inmiddels zijn er via Podium24 drie mensen werkzaam via ProfCore bij dit project en het bevalt hen uitstekend. We houden nauw contact en begeleiden de mensen waar nodig. Ook via collega MTB zijn er drie mensen werkzaam.”. Podium24 fungeert als sociaal kompas voor organisaties. De organisatie verstevigt de samenwerking tussen het bedrijfsleven en gemeentelijke partijen en helpt werkzoekenden aan het werk. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de doelgroep met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarmee de werkgever tevens wordt geholpen om invulling te geven aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. “De mate van betrokkenheid bij de kandidaten viel ons in positieve zin op”, vervolgt Armand. “We zijn zelf een écht familiebedrijf en vinden het belangrijk dat onze samenwerkingspartners dezelfde taal spreken.”

Sion Biotext is dus een van de weinige spelers die dit type maskers mag produceren. “De vraag naar het product neemt alleen maar toe en ook over de grens liggen enorme kansen”, vervolgt Janneke Voet, Manager Marketing & Communicatie van ProfCore. “De uitdaging om Sion Biotext van voldoende gekwalificeerde medewerkers te blijven voorzien nemen wij als organisatie met beide handen aan.” De samenwerking is voor ProfCore trouwens extra bijzonder, omdat alle technische aspecten en onderhoudswerkzaamheden bij Sion Biotext uitgevoerd worden door ProfCore’s zusterbedrijf HAAN Industrial Services. Voor Podium24 ook geen onbekende, aangezien HAAN Industrial Services weer één van de partners is van het project Metal@Work van Podium24, waarbij kandidaten worden klaargestoomd voor een mooie baan in de metaalbewerking.


Kijk voor meer informatie over Sion Biotext op www.sionbiotext.nl

Benieuwd naar het vacature-aanbod van Podium24? Bekijk onze vacaturebank of neem contact op met Xavier Buise, recruiter bij Podium24, via 06 342 905 51 of xavier.buise@podium24.nl.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen ProfCore? Neem contact op met Recruiter Sanne Reijnders van ProfCore via 06 300 118 46 of solliciteren@profcore.nl.

terug naar overzicht