Weet je wie het pas ├ęcht gemaakt heeft? Samantha!

Containers van 9 meter lang, 3 meter breed en 3 meter hoog eigenhandig verplaatsen met de heftruck, met een enorme hamer deuken uit diezelfde containers slaan, stukken eruit flexen en nieuwe stukken metaal erin lassen; het is dagelijkse kost voor Samantha. Dat we hier met een powervrouw te maken hebben, dat mag duidelijk zijn!

Samantha heeft altijd affiniteit met techniek gehad. Op de middelbare school al leerde ze lassen en zo lang ze zich kan herinneren is ze gek van auto’s. Ze begon haar carrière als loodgieter en dakdekker, ook geen standaard beroepskeuzes voor een jongedame.

Door omstandigheden belandde ze op enig moment in een uitkeringssituatie, maar recent besloot ze om het roer om te gooien en deel te nemen aan het project Metal@Work. Dat beviel haar prima, een mooie manier om haar kennis op te frissen. Tevens kon ze via Podium24 haar hef- en reachttruck-certificaat behalen bij Logic-All. Toen ze vervolgens in gesprek ging met potentiële werkgever Combo Repair was er meteen een klik. Ze mocht aan de slag op de Repairservice op Chemelot, waar bulkcontainers worden gerepareerd. Dat doet ze met een team van 6 collega’s. In het begin twijfelde ze of ze het lasniveau dat hiervoor vereist was kon halen, maar Combo Repair geloofde in haar en wist zeker dat ze het kon. Terecht zo bleek, want na 2 dagen al kon Samantha zelfstandig projecten doen!

Mooi van dit bedrijf is tevens dat het diverse vestigingen en bedrijfsactiviteiten heeft, waaronder een Wagonservice en Carservice. Er zijn dus enorm veel doorgroeimogelijkheden, al bevalt haar het werk dat ze nu doet ook heel goed. Toch heeft Samantha de eerste promotie al te pakken; binnenkort mag ze aan de slag binnen het moederbedrijf en start ze met een cursus aluminium lassen! Daar is ze erg blij mee. Niet in de laatste plaats om haar twee kinderen van inmiddels 12 en 15 jaar te laten zien dat je écht wat kunt bereiken door hard te werken!

Samantha, wij zijn trots op je. Chapeau en heel veel werkplezier toegewenst!

terug naar overzicht