Samen voor een inclusieve arbeidsmarkt met Participatie@Work!

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen niet altijd makkelijk aan betaalde baan. Ook niet in de krappe arbeidsmarkt van nu. Dit kan verschillende redenen hebben, maar dat betekent niet dat ze niet gemotiveerd zijn om te werken. Via onder andere Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland ondersteunen we inwoners richting werk. Om de mogelijkheden naar betaald werk te vergroten tekenden Vebego Participatie, Podium24 en Gemeente Meerssen op donderdag 23 maart een samenwerkingsovereenkomst voor het leer-werkproject Participatie@Work. Hiermee worden meer mensen aan een betaalde baan geholpen en kunnen we tevens de vraag naar schoonmaakmedewerkers verkleinen.

Wethouder arbeidsmarkt en participatie Bjorn Molling tekende de overeenkomst namens de gemeente Meerssen: “Ik ben blij dat we deze stap zetten. Op deze manier kunnen we mensen weer een stap verder helpen, door ze te begeleiden naar passend betaald werk. Er zijn momenteel heel wat vacatures in allerlei sectoren, waaronder de schoonmaak. Mensen moeten ook de kans krijgen om echt mee te doen en zichzelf te ontwikkelen op de arbeidsmarkt”.

Joselle Pieters (Podium 24), wethouder Bjorn Molling en Maarten Cobben (*Vebego Participatie) tekenen samenwerkingsovereenkomst Participatie@Work.

Samenwerking Participatie@Work
Vebego Participatie zet samen met de gemeente Meerssen en Podium 24 een leerwerkbedrijf op bij geschikte werklocaties. Dit leerwerkbedrijf krijgt de naam Participatie@Work. Binnen het leerwerkbedrijf staat de combinatie van werken & leren én de persoonlijke aandacht voor de werknemer centraal. Op deze manier verkleinen we de afstand tot de arbeidsmarkt voor deze inwoners verder, met als uiteindelijk doel het duurzaam kunnen meedoen op de reguliere arbeidsmarkt.

* Vebego Participatie is onderdeel van Vebego Cleaning Services

terug naar overzicht