Frank maakt snel promotie; van Operator naar Ploegleider in 8 maanden tijd!

Iedereen heeft wel eens gehoord van The Ocean Clean Up, bedacht door een Nederlandse uitvinder. Het lijkt misschien een ver van je bed show, maar bij Healix in Maastricht kun je letterlijk niet om het project heen. De opslag staat vol met grote bigbags vol met plastic, afgedankte visnetten en maritieme touwen, die uit de oceaan gevist zijn. De collega’s van Healix recyclen deze netten tot nieuwe grondstoffen, die weer gebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe producten.

Frank is begin dit jaar als operator gestart bij dit nieuwe, innovatieve bedrijf. “Juist omdat alles nieuw is, moet er nog veel uitgezocht worden. Er ligt geen kant en klaar draaiboek of gebruiksaanwijzing van een machine. Dat maakt het leuk en ook soms spannend.”

Frank heeft een aantal jaren geleden deelgenomen aan het Metal@Work project van Podium24. Werkzaamheden die hij destijds heeft geleerd, denk bijvoorbeeld aan lassen, kan hij nu nog goed gebruiken. Toch heeft hij nu bewust voor een andere richting gekozen. Ook wilde hij graag in ploegendiensten werken. Dat heeft diverse voordelen, bijvoorbeeld een hoger salaris. De zoektocht van Frank naar een nieuwe uitdaging leidde via Podium24 naar Healix. “Ik leef zelf ook milieubewust en vind het belangrijk om thuis mijn afval te scheiden. Ik ben er dan ook echt trots op wat we hier samen met ons team doen en voor elkaar krijgen.”

Terecht, want dat is nogal wat! Toen Frank startte begin dit jaar, werd er 30.000 kilo afval per maand verwerkt in de fabriek. Inmiddels is dit verveelvoudigd! Dat maakt onder andere dat er nu met 5 ploegen in plaats van 3 ploegen wordt gewerkt. Er waren onlangs dus 2 extra ploegleiders nodig. Frank heeft sinds hij er werkzaam is op iedere afdeling van de fabriek gewerkt en had een goede indruk achtergelaten. Hij werd gevraagd of hij ploegleider wilde worden. Een uitdaging die hij met beide handen heeft aangenomen.

“Ik heb een maand lang op proef in de nieuwe functie meegedraaid. Ik moet nu meer overzicht houden en mensen aansturen. Van nature past dat niet echt bij me, maar het gaat me eigenlijk heel goed af. Ik ben vrij rustig van mezelf en ben niet gauw in paniek. Collega’s vinden dat prettig en in deze functie is dat een kracht.”

De groei-ambities van Healix zijn groot en er zijn alweer nieuwe collega’s nodig. Janice, Recruiter van Podium24: “Mijn contactpersoon bij Healix vroeg me onlangs of we nóg een paar Frank’s kennen! Een groot compliment voor Frank, geweldig om te zien hoe goed het met hem gaat.”


Lijkt het jou ook leuk om bij Healix aan de slag te gaan? Laat het ons weten (janice.Frissen@podium24.nl / +31652763691), dan maken we er samen werk van!

terug naar overzicht