Baanproeverij: op een net even andere manier de werksmaak te pakken krijgen

De medewerkers van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland (SZMH) en Podium24 organiseerden in april een Baanproeverij. Tijdens de Baanproeverij kregen mensen die werk zoeken op een net iets andere manier informatie over werkgevers en banen in de regio. Het doel is de deelnemers de stap naar betaald werk te laten zetten.

Proeven van bedrijven

In april presenteerden MTB Businesspost, Bakkerij Paulissen, Envida en Fun Valley hun organisaties aan de deelnemers van de proeverij: wat doen ze, wie zijn hun klanten, hoe groot is de organisatie, wat vinden ze belangrijk en wat willen ze bereiken? Ook gaven ze meer informatie over vacatures binnen hun organisaties.

Dress for Success

Onderdeel van de Baanproeverij was ook een bezoek aan Dress for Success. Hier kregen de deelnemers een training en een kleedsessie. Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die mensen die werk zoeken aan kleding helpt voor hun sollicitatie- of kennismakingsgesprek.

Hoe verder?

Medewerkers van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland gaan met iedere deelnemer apart aan de slag. Het doel? Zoveel mogelijk deelnemers de stap naar betaald werk te laten zetten.

We organiseren regelmatig activiteiten om mensen (weer) aan het werk te helpen. Maar niet alleen dat. We kijken samen vooruit naar de toekomst. Het doel is zo veel mogelijk mensen weer te kunnen laten meedoen in de maatschappij. Op welke manier dan ook. De Baanproeverij is 1 van de manieren om dat doel te bereiken.

terug naar overzicht