Samen zorgen... voor morgen!

Social Return bij Europa’s grootste ingenieursadvies- en architectenbureau

Businesscase
Samen zorgen voor morgen!

Van freelancer in de reclamewereld, via een baan als bewoners-assistent bij een zorginstelling, naar vormgever voor Europa’s grootste ingenieursadvies- en architectenbureau; af en toe komen er met tussenkomst van Podium24 verrassende CV's tot stand.

Zo ook in dit geval, waarbij een cliënt na een jarenlange carrière als freelancer (op het gebied van fotografie, teksten schrijven en ontwerpwerkzaamheden) besloot om op zoek te gaan naar een andere baan, simpelweg omdat de hoeveelheid werk als gevolg van de crisis terugliep. Via Podium24 kon hij aan de slag als bewoners-assistent bij Envida, een compleet nieuwe uitdaging waarbij niet het werken met pc, fototoestel of de pen, maar met ménsen centraal stond.

Onbekend maakt onbemind, zo klinkt het gezegde. Voor velen een reden om niet uit de vertrouwde comfortzone te stappen. In dit geval echter, kwam onze cliënt er al gauw achter dat hij naast het reclamevak nóg een passie heeft; werken met mensen! Als freelancer werk je vaak alleen en de tijd bij Envida, als onderdeel van een team van collega's en te midden van alle bewoners, heeft deze cliënt als een hele fijne en leerzame periode ervaren.

De passie voor het reclamevak verlies je echter niet zomaar en na het volbrengen van zijn opdracht bij de zorginstelling ging wederom de telefoon; Podium24! Multinational Sweco zocht in het kader van Social Return een communicatiemedewerker met ontwerpskills; een functie die deze man op het lijf geschreven is, zo dachten de collega's van Podium24 meteen. De opdracht klonk ook hem als muziek in de oren en inmiddels zijn de eerste projecten alweer opgeleverd. Zowel cliënt als opdrachtgever zijn bijzonder tevreden over de samenwerking. "Wij zijn erg tevreden met zijn inzet, de projectboekjes zijn erg mooi geworden en het is prettig samenwerken", aldus Elwin Leusink van Sweco. ,,Als er extra wijzigingen nodig zijn, dan reageert hij snel en denkt graag met ons mee. Ook onze opdrachtgevers, de diverse heuvelland-gemeenten, zijn tevreden met het resultaat. Wij doen bij een volgende gelegenheid graag weer een beroep op hem!"

Over Sweco

Sweco, Europa’s grootste ingenieursadvies- en architectenbureau met onder andere een vestiging in Nederland, voert jaarlijks projecten uit in 70 landen verspreid over de hele wereld. De toekomst mag voor anderen misschien ver weg lijken, bij Sweco zitten ze er nu al midden in. Specialisten op het gebied van gebouwinstallaties werken op dit moment aan de binnenomgeving van een nieuw ziekenhuis dat over 5 jaar patiënten zal ontvangen. Verkeerskundige ingenieurs analyseren op dit moment een nieuwe ondergrondse metrolijn die over 10 jaar voor reizigers wordt opengesteld. En architecten werken op dit moment aan het ontwerp van wat over 15 jaar een bruisende, dynamische nieuwe stadswijk zal zijn. Kijk voor meer informatie op www.sweco.nl.

terug naar overzicht