Businesscase
Social Return bij Dura Vermeer; een interview met… Fuwan!

Ook Dura Vermeer bouwt mee aan het Eiffelgebouw. Het bouwbedrijf verzorgt in een tweetal fases de volledige aanleg van de omliggende infrastructuur, waaronder de riolering en draagt zorg voor alle bestratingen en betonvloeren. Een groot werk, waarbij ook via verschillende kanalen aan de Social Return-vraag wordt voldaan. Zo zet het bedrijf verkeersregelaars, bouwmedewerkers en groenmedewerkers in uit de Social Return-doelgroep. Tevens biedt Dura Vermeer een aantal stagiaires van het MBO de kans om kennis en werkervaring op te doen. Niet alleen omdat het leuk is om te werken met jonge mensen, vaak met een (verrassend) frisse blik, maar ook omdat het bedrijf graag feeling houdt met haar toekomstige medewerkers. De stagiaires kunnen als assistent uitvoerder op diverse gebieden meelopen en ontdekken waar hun passie ligt. Mocht dit van beide kanten goed bevallen, dan kijkt Dura Vermeer graag naar de mogelijkheden om de stagiaire na de opleiding in dienst te nemen.

Eén van die stagiaires is Fuwan Bartels. Fuwan is 19 jaar oud en volgt momenteel een MBO 4 opleiding Middenkaderfunctionaris Infrastructuur. Deze opleiding duurt 4 jaar en Fuwan zit momenteel in het 3e leerjaar. We vroegen Fuwan naar haar ervaringen tot nu toe!

Hoe is het je gelukt om hier een stageplek te bemachtigen?

,,Binnen Gildeopleidingen hebben we een Bureau Werk & Stage en zij helpen je met het zoeken van een stageplaats. Op LinkedIn had ik een oproep geplaatst voor een stageplek en daar heeft Continu toen op gereageerd. Zij brachten me vervolgens in contact met mijn huidige stagebegeleider van Dura Vermeer. We hebben een afspraak gemaakt waarin hij mij het een en ander kon uitleggen over het project waar ik het merendeel van mijn stage zou meelopen. Ook keken we meteen welke opdrachten (die je vanuit school meekrijgt) van toepassing waren op of alsnog konden worden ingepast in mijn stage-opdracht.”

Hoe heb je de stage ervaren bij Dura Vermeer?

Wat viel mee?

,,Als stagiaire wordt je erg goed opgevangen binnen het team, je wordt betrokken bij de projecten en krijgt voldoende begeleiding. Binnen Dura Vermeer kon ik mee kijken bij verschillende onderdelen zoals het maken van een werkbegroting, werkvoorbereidingen en de uitvoering. Als ik een opdracht kreeg die ik niet helemaal begreep of waar ik moeite mee had, dan werd ik hierin goed begeleid en geadviseerd.”

Wat viel tegen?

,,Wiskunde vind ik al mijn hele schoolcarrière erg lastig, op het VMBO heb ik hier ook veel bijles in gehad en dat is nog altijd het geval. Soms kreeg ik wel eens opdrachten waar veel rekenwerk in zat en waar ik wat meer hulp en uitleg bij nodig had.”

Wat vind je kenmerkend voor het bedrijf?

,,De grote aandacht voor veiligheid en de positieve werksfeer, ook buiten op de werkvloer, staat hier centraal. Er worden toolboxen en cursussen gegeven zodat iedereen bewuster wordt van zijn of haar omgeving.”

Hoe schat je de kansen in op werk van leerlingen van een opleiding MBO bouw/infra?

,,Er is momenteel veel vraag naar Infra-medewerkers. Omdat er tegenwoordig weinig mensen voor infrastructuur kiezen is de werkgelegenheid erg groot én zijn de lonen aantrekkelijk!”

terug naar overzicht