Social Return in de binnenstad

SOCIAL RETURN IN DE BINNENSTAD

ROBERTO BOUWT MEE AAN HUDSON’S BAY

Businesscase
Roberto bouwt mee aan Hudson’s Bay

Het afgelopen jaar, om precies te zijn gedurende de maanden maart tot en met augustus, hebben de bedrijven Eussen Bouw en Spie een belangrijke rol gespeeld in de realisatie van de nieuwe vestiging van Hudson’s Bay in Maastricht. Om de klus volgens schema te kunnen klaren was er gedurende die periode aardig wat (extra) mankracht nodig. Beide bedrijven hadden geen Social Return verplichting, maar wilden zelf graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven om aan de slag te gaan. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ten voeten uit! Het contact met Podium24 was vervolgens gauw gelegd.

Eén van de mensen die via Podium24 werd aangenomen, was Roberto. De opdrachtgever zocht iemand die kleine timmerwerkzaamheden en schilderwerkzaamheden kon verrichten. Roberto startte vol enthousiasme en bleek al gauw van meerdere markten thuis! Iedere dag opende hij het pand om 5.30u en zorgde hij ervoor dat er koffie was voor alle 100 medewerkers op locatie. Ook het schoonmaken van de keuken en van de toiletten was voor Roberto geen moeite. Hij pakte de werkzaamheden met beide handen aan.

Vooral de mate van vrijheid en de verantwoordelijkheden die Roberto binnen zijn werk kreeg van de opdrachtgever, spraken hem bijzonder aan. Omdat hij van zichzelf uit al erg flexibel en stressbestendig is, was zijn alsmaar breder wordende takenpakket geen probleem voor hem. Sterker nog, zolang hij niet te veel op de huid gezeten werd, juichte hij de extra verantwoordelijkheden alleen maar toe.

Het project is binnen de afgesproken tijd en volledig naar wens van de opdrachtgever opgeleverd en dat was niet gelukt zonder het bijzonder gemotiveerde en vakkundige team, waar Roberto met veel plezier onderdeel van heeft uitgemaakt. En échte win/win-situatie dus.

terug naar overzicht