Businesscase
Social Return-inzet bij restauratie Eiffelgebouw Maastricht smaakt naar meer!

Binnenkort levert bouwbedrijf BAM Bouw & Techniek het gerestaureerde Eiffelgebouw op. Hiermee wordt Maastricht een veelzijdig concept en echte eyecatcher rijker. Niet alleen is een gedeelte van het complex omgebouwd tot The Student Hotel, ook worden er diverse lofts, kantoorruimten en andere functies gerealiseerd. Het voormalige fabrieksgebouw wijzigt hierdoor na tien jaar leegstand van een gesloten industrieel complex in een open en toegankelijk gebouw in het nieuwe stadsdeel Sphinxkwartier.

BAM Bouw & Techniek heeft alle bouwtechnische werkzaamheden voor haar rekening genomen. De heer Winnie Haesen is op dit project verantwoordelijk voor uitvoerende werkzaamheden én voor een juiste invulling van Social Return. In samenwerking met Ampliar Uitzendbureau is hijop zoek gegaan naar enthousiaste medewerkers. Met succes! Maar liefst zes  mensen met een WW/PW uitkering hebben er samen met het team van BAM Bouw en Techniek voor gezorgd dat het werk volledig naar wens én op tijd kan worden opgeleverd. Tevens is een zestal leerlingen, dat momenteel een bouw- of betonopleiding volgt actief betrokken bij het project. Een geweldige kans om ‘een kijkje in de keuken’ te nemen en de nodige praktijkervaring op te doen. Leuk om te vermelden is daarnaast dat een aantal deelnemers doorstroomt naar de projecten ‘Restauratie Fort Willem’ en ‘Timmerfabriek’.

Kansen voor de toekomst

De inzet van Social Return is BAM Bouw en Techniek dermate goed bevallen dat de heer Jammers, directeur BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht, heeft aangegeven te willen onderzoeken of binnen BAM extra stappen gezet kunnen worden in het kader van Social Return. Zo overweegt hij om meer mensen vanuit de doelgroep een dienstverband aan te bieden, inclusief diverse opleidingsmogelijkheden. Het mes snijdt zo aan twee kanten: enerzijds biedt BAM Bouw en Techniek op die manier uitzicht op een fulltime job met persoonlijke ontwikkelingskansen. Anderzijds voorziet het bedrijf op deze manier in een aanwas van enthousiaste medewerkers voor de lange termijn.

Foto links: Wethouder André Willems en dhr. Winnie Haesen (BAM Bouw en Techniek), foto rechts: Wethouder André Willems, dhr. Winnie Haesen en dhr. Jos Jammers (beiden van BAM Bouw en Techniek)

terug naar overzicht