Mevrouw Vegers met veel plezier aan de slag als huishoudelijke hulp

In oktober heeft Myrte van Mulken (Podium24), samen met Denise Maas (Annex), kennis gemaakt met mevrouw Vegers. Zij was door haar consulent van de Gemeente Maastricht aangemeld voor het huishoudelijke hulp-project.

Mevrouw Vegers had 25 jaar niet meer betaald gewerkt. Het was voor haar dus enorm spannend om weer te gaan solliciteren. Omdat we bij Podium24 goede contacten hebben met verschillende zorgaanbieders was het voor ons, na een leuk gesprek met mevrouw, makkelijk om haar met deze organisaties in contact te brengen. Al snel werd ze dan ook uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ook dat was erg spannend voor mevrouw, maar het gesprek ging goed en meteen werd er een datum afgesproken om een dagje mee te lopen. De meeloopdag was mevrouw Vegers enorm goed bevallen en in november is zij dan ook gestart met een betaalde baan bij Zuyderland. Ze werkt hier nu 2 dagdelen per week en het werk bevalt haar erg goed!

“Je bouwt écht een band op met de cliënten, dat is fijn”

De omgang met ouderen vindt ze leuk. Ze begint nu ook steeds meer een band met de mensen op te bouwen, doordat ze vaker bij dezelfde mensen wordt ingepland en thuiskomt. Dit vindt ze fijn. Wat wel nog even wennen is, is het werken met de telefoon. 25 jaar geleden was het gebruiken van een mobiele telefoon tijdens werktijd nog helemaal niet aan de orde en nu wordt er van haar verwacht dat zij haar rooster bekijkt via haar telefoon en dat zij de administratie doet via haar telefoon. Ze geeft echter aan dat Zuyderland hier begripvol mee om gaat en hoe vaker ze dit doet, hoe beter het gaat.


Al met al is mevrouw Vegers enorm blij dat ze de stap genomen heeft naar betaald werk in de huishoudelijke hulp en ze ziet zichzelf dit werk zeker nog een hele tijd doen! Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden in de huishoudelijke hulp? Neem contact op met Myrte! (myrte.vanmulken@podium24.nl / +31 6 15 30 94 19)

terug naar overzicht