Van werkervaringsplek naar contract

Wassim in zijn element bij Maastricht University!

Toen Wassim net in Nederland kwam, had hij het niet gemakkelijk. Geen familie, geen onderdak, geen geld, een onbekende taal. In het geboorteland van Wassim woedde op dat moment een oorlog en ondanks dat hij hier helemaal opnieuw moest beginnen, prijst hij nog altijd de wijze waarop hij in Nederland is ontvangen. “Dit land heeft alles voor me gedaan. We hebben de mogelijkheid gekregen om de taal te leren, we kregen onderdak en voedsel. Ik ben daar zeer dankbaar voor”. Wassim voelde het als zijn plicht om iets terug te doen, te beginnen met het zoeken naar een baan. Samantha Huppertz, Participatieconsulent bij Gemeente Maastricht en Inge Wilms, Recruiter bij Podium24, hebben hem hierbij geholpen en uiteindelijk leidde hun zoektocht naar een stageplek bij Maastricht University. 

“Wassim is in 2019 bij ons begonnen met zijn stage”, vervolgt Marcel Hendriks, Teamleider bij Maastricht University. "Wij boden hem een leer- en ervaringswerkplek aan bij de afdelingsgroep ADP (Archief, documentatie en postzaken). Hier werken 18 medewerkers, verdeeld over 5 afdelingen. Wassim werd in de eerste weken ingezet als projectondersteuner en kwam daarna meehelpen bij het personeelsarchief. Vanuit deze afdeling heeft hij een goed beeld gekregen van onze organisatie en de documentstromen rondom de medewerkers. Door Wassim’s sociale vermogen werd hij al snel en makkelijk geaccepteerd binnen het team. Door zijn grote motivatie en leergierigheid heeft hij een behoorlijke groei doorgemaakt bij de uitvoering van zijn werkzaamheden. Wassim maakte zich snel eigen in de materie, ontdekte in een later stadia invoerfouten bij anderen en in het laatste gedeelte van zijn stage deelde hij zelfs zijn kennis in werkinstructies met nieuwe medewerkers. Ook qua taal heb ik Wassim zeer zien groeien, vooral de gesprekken met andere collega’s hebben hier aan bijgedragen. Ook is zijn schrijfvermogen in de Nederlandse taal verbeterd. Wassim is handig met vertaalprogramma’s en dat in combinatie met zijn doorzettingsvermogen en leergierigheid, maakte dat hij al gauw eenvoudige klantcorrespondentie voor zijn rekening kon nemen. Wassim is een bijzonder prettige en lieve man om mee samen te werken en daarnaast een zeer goede werker. Kortom; een grote aanwinst voor ons team. Gelukkig was er ruimte binnen ons budget en hebben we Wassim een 1-jarig dienstverband kunnen aanbieden!”

“Het bevalt me uitstekend hier”, besluit Wassim. “Ik heb hele fijne collega’s en merk mede door het veelvuldige contact met die collega's dat ik de Nederlandse taal steeds sneller en beter onder de knie krijg. Natuurlijk ben je wel eens wat onzeker, maar dan denk ik altijd aan de woorden van Marcel toen ik hier net kwam: "al vraag je 100 keer per dag iets, niet twijfelen en gewoon vragen! We zijn hier om elkaar te helpen", zo zei hij. Het voelt als een warm bad en ik hoop dat ik hier nog lang mag werken!”

terug naar overzicht