Van attractie-medewerker tot machine-operator!

Lorenzo was geen onbekende voor Podium24. Eerder was hij via ons al werkzaam bij de Valkenier.

Ondanks zijn ICT-achtergrond is Lorenzo in uiteenlopende branches werkzaam geweest. Door omstandigheden had hij wat hulp nodig bij het vinden van een nieuwe baan en ging via Perspectief op Werk aan de slag bij MTB. Hier volgde hij een traject van 5 maanden om te onderzoeken waar zijn passie ligt en welk werk écht bij hem past. Hij kwam erachter dat hij graag werk doet waarbij je wat meer moet nadenken. “Dat geeft het werk voor mij meer uitdaging”, aldus Lorenzo. Via Podium24 kon hij op gesprek bij een bekende fabriek in Maastricht, maar dat werk paste niet zo goed bij hem. Een tweede gesprek volgde al gauw, ditmaal bij Freddomaticproducent van koude- & warmtewisselaars. Lorenzo ging op gesprek en kreeg een rondleiding door de fabriek. Hij was meteen enthousiast! De werkgever deelde dat enthousiasme en Lorenzo kon aan de slag als algemeen medewerker. “In het begin mocht ik op diverse afdelingen ondersteunen. De werkzaamheden op de afdeling Plaatwerk, waarbij grote platen op maat geknipt, gestanst en van gaten voorzien worden, spraken me meteen aan”, aldus Lorenzo. Hij leerde er de kneepjes van het vak van zijn collega’s. Met succes, want inmiddels mag Lorenzo dit ‘zijn’ afdeling noemen!

Lorenzo bedient als machine-operator de immense machines en kan deze zelf ombouwen voor specifieke producten. “Het leukste van dit werk vind ik de afwisseling en het verantwoordelijkheidsgevoel. Ik zit hier echt op mijn plek. Het is een fijn bedrijf om te werken en ik heb leuke collega’s. Podium24 helpt me daarnaast waar nodig. Bij vragen hoef ik ze maar te bellen of appen en ik krijg vaak meteen antwoord. Ook heeft Podium24 het mogelijk gemaakt dat ik mijn VCA-diploma kon halen. Daar ben ik inmiddels voor geslaagd!”

Voor de werkgever heeft de tussenkomst van Podium24 ook voordelen. Je krijgt als werkgever namelijk de kans om de werknemer beter te leren kennen, waarbij de werkgeversrisico’s beperkt worden. Podium24 zorgt daarnaast voor extra begeleiding van de kandidaten en denkt mee (en draagt vaak bij) in het verder opleiden van de werknemer.

De tip van Lorenzo voor mensen die ook op zoek zijn naar ander werk, maar die niet precies weten wat ze willen? “Sta open voor veel verschillende werkzaamheden. Probeer het gewoon. Erachter komen wat je NIET wilt, helpt je enorm om uit te zoeken wat wel bij je past!”

terug naar overzicht