Weet je wie 't pas écht gemaakt heeft? René!

Onze eerste kennismaking met René vond plaats in 2019. Toen was hij één van de deelnemers van Metal@Work. Metal@Work, bedoeld om mensen enthousiast te maken en op te leiden om aan de slag te gaan in de metaalindustrie, werd in 2007 voor het eerst gelanceerd. Meex Technische Installaties te Nuth en Podium24 stonden als initiatiefnemers aan de wieg van het project.

Klik op de afbeelding om René aan het werk te zien

“Het bevalt me erg goed bij Meex”, vertelt René. “het is een hele afwisselende baan. Ik werk met name op projecten buiten de deur en heb hele fijne collega’s die echt de tijd voor je nemen. Die me het vak hebben geleerd en waarmee ik al veel mooie dingen heb mogen maken. Als je dan later langs zo’n project rijdt waar je aan hebt mogen meebouwen, dan maakt je dat best wel trots.”

Jos Bendermacher, hoofd Finance/HR bij Meex Technische Installaties: “Bij Meex geloven we in anticyclisch opleiden. In mindere tijden vind je de mensen die écht willen. Het mooie van Metal@Work is dat kandidaten een algemene opleiding genieten en daarnaast ook nog eens specifiek opgeleid worden in de richting van het deelnemende metaalbedrijf. Kandidaten die zich aanmelden zijn bijvoorbeeld mensen die graag aan de slag willen in deze sector, maar daar niet de juiste papieren voor hebben. Maar ook mensen die in een andere beroepsgroep zijn ontslagen en zich met Metal@Work willen omscholen. We lopen inmiddels 15 jaar mee als partner en mede-initiatiefnemer en hebben in die tijd veel deelnemers zien groeien. Mensen die de kans van Metal@Work hebben aangegrepen om structuur in hun leven aan te brengen en met hun deelname een belangrijke stap voor hun verdere carrière hebben gezet. Als metaalwerker, maar er zijn ook deelnemers doorgestroomd naar een functie als uitvoerder of meewerkend voorman. Al met al zijn er via Metal@Work zo’n 10 mensen bij Meex komen werken en die werken nog altijd met veel plezier bij ons. René is daar een mooi voorbeeld van.”

terug naar overzicht