Een kijkje in de keuken bij... Lunchdomein

In de rubriek 'Een kijkje in de keuken bij...' gaan we op bezoek bij werknemers én werkgevers actief in de horeca en leisure-sector.

In 3 jaar tijd heeft Alex Bergrath met zijn partner maar liefst 2 horecazaken geopend. Beiden in Maastricht, verschillend van opzet en daarmee aanvullend aan elkaar. Inmiddels werken er 9 mensen, waaronder Sasha en Verena die via Podium24 met Alex in contact zijn gekomen. In het begin was Alex wat sceptisch over het samenwerken met inleners zoals Podium24, maar die twijfel is helemaal weggenomen. Gelukkig, want niet alleen Alex, maar ook Sasha en Verena bevalt het uitstekend bij het Lunchdomein!

In 2018 zag de vestiging van het Lunchdomein in Randwyck het levenslicht. Een mooie lunchzaak met een uitgebreide kaart, met zitgelegenheid en bezorg-/afhaalmogelijkheden. Ook kunnen bedrijven, groot en klein, er terecht voor catering op locatie en dat is eigenlijk de belangrijkste bedrijfsactiviteit van de zaak. “Of het nou een broodjeslunch voor 50 gasten betreft, of een warm buffet voor 500 personen, wij verzorgen het”, aldus Alex Bergrath. Met de coronacrisis veranderde er echter een hoop. De vraag naar grootschalige catering op locatie nam logischerwijs af, aangezien veel mensen van thuis uit gingen werken. Ook is de zaak de afgelopen periode door de landelijke maatregelen gesloten geweest voor lunch-gasten op locatie. “Het voordeel van deze tijd is wel dat mensen creatief worden. Kijk bijvoorbeeld naar initiatieven zoals Breek de Week, waarbij thuiswerkers een heerlijke lunch aan de voordeur geserveerd krijgen en er toch samen met collega’s, via videobellen, vergaderd en geluncht kan worden. Een initiatief dat wij van harte toejuichen en waar we meteen op zijn ingesprongen.”

Met het openen van de tweede zaak is Alex en zijn team ook ingesprongen op de veranderende markt. “Dit jaar hebben we een bedrijfsrestaurant geopend in het pand van Thomas Regout. Bij productiebedrijven is het vaak niet mogelijk om van thuis uit te werken, dus blijft het hier juist belangrijk dat medewerkers op locatie kunnen lunchen. Uiteraard met inachtneming van alle mogelijke maatregelen in het kader van covid.”

Het voordeel van twee zaken is tevens dat de medewerkers daar ingezet kunnen worden, waar ’t het hardst nodig is. Dat maakt de baan ook nog eens enorm afwisselend. Kassa-werkzaamheden, broodjes smeren, de afwas; Sasha en Verena draaien er hun hand niet voor om. “Voor de mensen is die afwisseling erg prettig en voor ons is die flexibiliteit ook heel fijn”, aldus Alex. “We zijn blij met onze zaken én met ons team en kijken met vertrouwen naar de toekomst.”

terug naar overzicht