Ivo en Roger in hun element bij Boekhandel Dominicanen

Op zoek naar “kerststerren” om de decemberdrukte op te vangen, vond Boekhandel Dominicanen via Podium24 zowel een huismeester als een muziekverkoper, beiden vol passie, enthousiasme en creativiteit!

“Begin november zijn we altijd druk bezig met de bezetting voor december, onze drukste maand”, aldus Ton Harmes van Boekhandel Dominicanen. Op dat moment is het zaak om alle kassa’s goed bezet te krijgen, om de grote stroom klanten met vrolijk ingepakte cadeautjes en zonder al te lange wachttijden weer huiswaarts te kunnen laten gaan. “Een extra groep hulp-oproepkrachten, onze “kerststerren”, helpen ons daarbij en een gedeelte van hen blijft ook in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar nog bij ons werken. Eén van de reacties op onze vacature kwam van Ivo van Megen. Hij was erg enthousiast en maakte een goede indruk. Een zin uit zijn sollicitatiegesprek die ons tevens bijbleef, was ‘Ik wil hier heel graag werken, maar ik heb wel een kassafobie’. Het enthousiasme voor onze winkel echter was enorm en zijn creativiteit op allerlei ander gebied dan de kassa sprak ook boekdelen. We zijn met Ivo in gesprek gegaan voor een heel andere functie. Nu is hij onze man die van dinsdag t/m zaterdag tussen 8 en 10 uur de winkel ‘opstart’ en ja, daar zitten ook kassawerkzaamheden bij. Die hebben we hem echter in alle rust geleerd en inmiddels is er niets “magisch” meer aan de kassa voor Ivo.”

Boekhandel Dominicanen zocht echter op meerdere fronten versterking van het team. “Tevens waren we op zoek naar een collega voor de muziekafdeling en ook daar heeft Podium24 ons snel en effectief mee kunnen helpen. Musicus Roger Moens is sinds 1 maart werkzaam in ons team. Over de muziek hoeven wij hem niets te leren, over het werken in boek- en muziekhandel en alles wat daar bij komt kijken wel. Roger doet echter graag nieuwe indrukken en ervaringen op. Mooi om te zien is daarnaast dat hij zijn passie voor en kennis van de muziek meebrengt en deelt met onze klanten.”

“Het geeft ons een goed gevoel dat we er samen met Podium24 in geslaagd zijn om in korte tijd mensen uit de WW en bijstand een mooie baan te bieden in een omgeving waar ze zich thuis voelen en waar ze hun kwaliteiten volop kunnen benutten.”

Hartelijk dank aan Ton Harmes van Boekhandel Dominicanen voor het delen van zijn ervaringen! Namens Podium24 zijn we blij dat we, in samenwerking met het Servicepunt 45+ @Work Maastricht en Heuvelland, een bijdrage hebben kunnen leveren aan deze match en wensen beide kandidaten veel succes en werkplezier toe.

terug naar overzicht