De carrièreswitch van... Jedrek en Ivo!

In de rubriek 'de carriereswitch van...' komen mensen aan het woord die recent het roer hebben omgegooid. We trappen af met... Jedrek Kupczyk en Ivo van Megen!

Beiden, Jedrek Kupczyk en Ivo van Megen, genoten we een goed betaalde baan in de ouderenzorg: Jedrek als kok, ik als coordinator kunst & cultuur. Beiden raakten we door omstandigheden onze baan kwijt en vergleden we saampjes gebroederlijk van ruimhartige WW-Uitkering in karige bijstand. Geen vetpot, maar ook geen drama: van huis uit zijn we alle twee gewend om een vreugdevol spaarzaam leven te leiden.

Een tijdje was het vrijwilligerswerk in een grote kringloopwinkel meer dan geweldig: voor een prikkie én een werknemerskorting aan de kassa werden de kledingkast en het meubilair aangevuld. Maar uiteindelijk wil een mens meer dan een prachtige tweedehands Friese staartklok! Een mens wil regelmaat, een zinvolle invulling van zijn dagen en enige financiële stabiliteit. Kortom, Toekomstperspectief! Een toegewijde consulente van de Sociale Dienst Maastricht bracht Jedrek onder de hoede van een fantastische coach. Zij transformeerde hem van " zeer moeilijk bemiddelbaar voor de reguliere arbeidsmarkt " tot zelfverzekerde paradijsvogel met uitmuntende kwaliteiten binnen de dienstverlening in het luxe segment. Podium24 loodste hem binnen in De Wondere Wereld der Maastrichtse Middenstand en zo vond Jedrek een droombaan als verkoper in een gerenommeerde schoenenzaak in het hart van de stad! Zo! Die zit!

Zijn eerste salaris bleek echter nét niet toereikend om uit die vermaledijde bijstand te geraken. Werk voor ondergetekende dus. De Dominicanen Boekhandel zocht naarstig naar mankrachten om tijdens de hectische kerstdagen bij te springen achter de kassa. Als technisch angsthaas en rekenblind zijnd bleek dat een brug te ver. De directie van de zaak bleek echter zo gecharmeerd van mijn sollicitatiebrief dat ik tóch voor een gesprek werd uitgenodigd. Podium24 bemiddelde in een stage die resulteerde in een job als huismeester in de mooiste boekwinkel van Nederland, Volgens The Guardian zelfs de allermooiste in de hele wereld! Zo! Die zit eveneens!

Podium24 zag onze nog niet opgemerkte kwaliteiten, poetste deze tot hoogglans op, bracht ons in contact met werkgevers die deze kwaliteiten waardeerden en zorgden er zo samen met ons voor dat we beiden een superbaan vonden. We gaan nog steeds iedere dag fluitend naar ons werk! Twee gelukkige paradijsvogels, dus!

Gezien de mooie schrijfstijl sluiten wij niet uit dat deze heren ook nog eens de stap zetten naar een succesvolle schrijvers-carrière! Prachtig, hartelijk dank voor jullie bijdrage!

terug naar overzicht