Van statushouder naar restauranthouder!

Nog geen drie jaar terug kwam hij als statushouder naar Brunssum. Nu heeft Mahran Oufan zijn eigen restaurant geopend in Maastricht.

“Voedsel moet mensen samenbrengen”, is de overtuiging van de rasoptimist. Het lijkt nog maar kort geleden dat Mahran Oufan (36) deel uitmaakte van een groep asielzoekers die hun intrek namen in het voormalige ziekenhuis van Brunssum.

In zijn kersverse restaurant Bab Tomas wil Mahran andere statushouders de kans geven werkervaring op te doen en zo sneller in te burgeren, zodat ze meer kans hebben op een baan. Momenteel werken er vier mensen bij Bab Tomas, plus twee stagiaires. Als de zaak goed loopt hoopt Mahran werk te bieden aan twaalf stagiaires en tien mensen die nu een uitkering hebben. De nieuwe zaak is nog maar het begin. Na de eerste vestiging in Maastricht hoopt hij meer restaurants te openen. Dat zou in zijn woonplaats Kerkrade kunnen, in Sittard of waar zich maar kansen aandienen. „Er is al één ondernemer die serieuze interesse heeft om een zaak op te zetten.” Het concept van Bab Tomas sluit aan bij Oufans filosofie: eten delen is samen leven. Op de kaart staan mazas ofwel mezes: schotels met kleine hapjes, bedoeld om in gezelschap van te genieten. Zo wil hij bezoekers nader tot elkaar brengen.

Podium24 mocht Mahran begeleiden en adviseren gedurende het gehele traject. Van het formuleren van de doelstelling tot en met het zoeken van een mogelijke locatie en het vinden van geschikt personeel. Een prettige samenwerking tussen Podium24 en Werkgeversservicepunt Heerlen heeft er vervolgens toe geleid dat er een enthousiast team klaar stond op de openingsdag van het restaurant. Beste Mahran en team; namens Podium24 heel veel succes toegewenst!

terug naar overzicht