Klantadviseur Videoland

Bij Majorel verzorgen zij de klantenservice voor verschillende Customer Service projecten. Hierbij moet je onder andere denken aan C&A, Vattenfall en Esprit. Voor Majorel is service waar ze op het gebied van klantervaring echt onderscheidend kunnen zijn. Ze zijn gedreven om resultaat te leveren. Ze zorgen voor impact en daarvoor zetten ze elke dag een stap extra. Ze halen het beste uit de technologie en de mens. Want het zijn nog altijd de mensen die het verschil maken. Ze geloven in innovatie en zetten zich in voor continue verbetering. Ze hebben een can do mentaliteit en maken slim gebruik van alle expertise, ervaring en middelen wereldwijd. Samen met alle 55.000+ medewerkers in 29 landen wereldwijd die samen 60+ talen spreken zorgen ze voor tevreden klanten, elke dag weer. Bij Majorel ben je als medewerker geen nummer, maar ben jij één van de key-factoren die Majorel succesvol maken.


Functieomschrijving

Ben jij communicatief zeer vaardig en vind jij het leuk om mensen te helpen? Dan is de functie van Klantadviseur (Customer Service) voor Videoland in Hilversum iets voor jou! Als Klantadviseur zorg je voor een geweldige klant ervaring. Je helpt klanten door het beantwoorden van vragen en oplossen van problemen. Je verricht klantenservice werkzaamheden en zorgt voor de allerbeste klantbeleving en -advies via telefoon, e-mail, Live Chat en social media. Majorel leidt jou op tot een expert op gebied van klantenservice, zodat je elke klant kunt helpen!

Vragen

- Je bent aantoonbaar goed in contact met klanten en dit vind je ook écht leuk;
- Je bent in staat om je communicatie aan te passen aan de ontvanger in de diverse klant contact kanalen;
- Je bent in staat om moeiteloos te schakelen tussen meerdere systemen en diensten van RTL;
- Je bent een teamplayer en kunt je staande houden in een open aanspreek cultuur;
- Je hebt geen moeite met het stellen van prioriteiten en bent proactief, accuraat en representatief en afspraak is voor jou afspraak.

- Minimaal een MBO niveau 3/4 afgerond;
- Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands;
- Ervaring met MS Office (Word en Excel) en affiniteit met computerprogramma’s;
- De bereidheid om flexibel te werken, van maandag t/m zondag;
- Een beschikbaarheid van minimaal 32 uur per week.

Bieden

Majorel weet dat jij belangrijk bent. Het personeel is de belangrijkste voorwaarde voor succes. Daarom zorgen zij goed voor je en bieden zij voldoende extra’s! Korting op je fitnessabonnement, een collectieve zorgverzekering en leuke bedrijfsfeestjes (wanneer dit weer kan) zijn slechts een greep uit de arbeidsvoorwaarden. Majorel is een organisatie met internationaal karakter. Zij hebben een hecht, onwijs leuk en divers team. Zij zijn blij met mensen met verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven. Ze kunnen immers alleen de beste service bieden met collega's die net zo divers zijn als de klanten die zij bedienen. Majorel is als organisatie dynamisch, flexibel en biedt voor jou persoonlijk voldoende doorgroeimogelijkheden. Je krijgt de kans om mee te denken en jezelf verder te ontwikkelen binnen een grote, internationale organisatie.

Werktijden

Van maandag tot vrijdag tussen 09.30 uur en 22.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 11.30 uur en 20.30 uur.

Duur van de opdracht

Het betreft een tijdelijke functie tot eind juni. Verlenging is mogelijk bij goed functioneren.

Werklocatie

Je werkt volledig vanuit huis.

Deze vacature is in beheer bij Myrte van Mulken, te bereiken via Myrte.van.Mulken@podium24.nl of 06-15309419.