Persmachinist

Onze opdrachtgever is een ambachtelijk familiebedrijf in Maastricht en is door de decennia heen een gevestigde naam geworden in zowel binnen- als buitenland. Zij produceren handgevormde gevelstenen in diverse kleuren en formaten. Dit proces gebeurt lokaal nog op traditionele wijze met voornamelijk Limburgse lössklei als grondstof. Zij werken met zuivere rood- en geelbakkende klei, waarbij zo min mogelijk toeslagstoffen worden gebruikt. Wanneer de klei de juiste samenstelling heeft, maken ze er in een handvorminstallatie stenen van. De stenen worden vervolgens gebakken in een traditionele vlamoven tot een prachtig eindproduct op sterkte en kleur. De kleisamenstelling en het bakproces zorgen voor de typische kleur van de stenen.

Door de langere baktijd die de vlamoven vereist, wordt de kleurechtheid van de stenen ook op langere termijn gewaarborgd. Eenmaal uit de oven worden de stenen handmatig gesorteerd om tot de juiste kleur- en kwaliteitssamenstelling te komen. Daarnaast is het mogelijk om speciale soorten stenen naar ieders wens te produceren die handmatig zijn gevormd.


Functieomschrijving

Als persmachinist ga je de persmachine bedienen. Daarnaast ga je storingen aan de persmachine oplossen, de machine instellen en controleer je het product dat uit de machine komt. De gevraagde werkzaamheden krijg jij allemaal aangeleerd. Het zal ongeveer 1 jaar duren voordat jij deze volledig beheerst.

Vragen

- Technisch inzicht, kun jij bijvoorbeeld sleutelen aan een brommer/ auto?
- Geen hoogtevrees;
- Beheersing van de Nederlandse taal;
- Logisch denkvermogen, soms is de klei bijvoorbeeld erg droog. De persmachinist moet dit vaststellen en er dan de juiste hoeveel water bij doen;
- Een kandidaat die geen moeite heeft om te werken in een lawaaiige omgeving.

Bieden

- Een vaste functie en de mogelijkheid om veel te leren;
- Een goed salaris tussen de €1700,- en €1900,- netto per maand;
- Een functie binnen een familiebedrijf;

Werktijden

De werktijden zijn in verschoven dagdiensten 06:00-15:00 uur en 09:00 tot 18:00 uur.

Duur van de opdracht

Langere termijn.

Werklocatie

Maastricht

Heb jij interesse in deze functie?
Neem dan contact op met Janice Frissen.
Janice.Frissen@podium24.nl / 0652763691